Весић: Обреновац безбедан захваљујући добро урађеном послу након поплава 2014. године

Заменик градоначелника Горан Весић, директор ЈВП „Београдводе” Дејан Ковачевић и извршни директор ЈВП „Београдводе” Владимир Баталовић приликом обиласка одбрамбеног насипа у Обреновцу

Заменик градоначелника и заменик команданта Градског штаба за ванредне ситуације Горан Весић обишао је данас један од насипа у Обреновцу на локацији Бело поље на реци Колубари и том приликом истакао да су предузете све мере заштитe од могућих поплава. Насип, који се налази на укрштању реке Колубаре са Aуто-путем „Милош Велики”, обишли су помоћник градоначелника Андреја Младеновић, државна секретарка Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић, градски секретар за пoслoвe oдбрaнe, вaнрeдних ситуaциja, кoмуникaциje и кooрдинaциjу oднoсa сa грaђaнимa Дарко Главаш, начелник Управе за ванредне ситуације у Београду Раде Милошевић, директор ЈВП „Београдводе” Дејан Ковачевић, извршни директор ЈВП „Београдводе” Владимир Баталовић и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Весић је истакао да је, након поплава 2014. године, Влада Републике Србије у Обреновцу урадила велики посао и да захваљујући томе данас у тој општини није уведена ни редовна одбрана од поплава.

– Трстеница, Тамнава и Колубара су потпуно прочишћене, а уз подршку Европске уније очистили смо око 67 километара каналске мреже, корита река, као и све просторе до редовне одбране од поплава. Реконструисали смо све црпне станице и потпуно је реконструисано седам места на којима су били пробијени насипи 2014. године. Показало се колико је добро када се уради превентива и колико то значи за спасавање људских живота и имовине – истакао је Весић.

Опширније можете погледати на https://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1774373-vesic-obrenovac-bezbedan-zahvaljujuci-dobro-uradjenom-poslu-nakon-poplava-2014-godine/