Санација последица великих падавина на територији града Београда

Понедељак, 8. Јун 2020.

Заменик градоначелника Горан Весић, је изјавио за Танјуг, да се ситуација у Београду после снажног невремена полако нормализује, те да се у Оперативном центру Управе за ванредне ситуације Града Београда прати ситуација у вези са великом количином падавина у последњих неколико сати.

Директор ЈВП „Београдводе“ Дејан Ковачевић је присуствовао овим састанцима, а стручни и радни тимови ЈВП „Београдводе“ су упућени на терен.

Весић је рекао да је према подацима РХМЗ-а, 08.06.2020. године, на територији града Београда, у поподневним часовима  у Кошутњаку пало 52 л кише и то од 17 до 20 часова, а у центру града око 50 литара. Он је казао да је то изазвало проблеме у одређним деловима града, али је нагласио да ће ускоро бити у потпуности нормализован градски саобраћај.

Што се тиче водотокова који су у надлежности  ЈВП „Београдводе“, није било већих проблема.

Стручне службе ЈВП „Београдводе“ су обишли подручје града Београда, као и све уливе водотокова. Џакови су постављени код општине Раковица у улици Мишка Крањца. Такође су, чишћени уливи Железничке реке, Жарковачка бране, Жарковачког потока, те је било још неких интервентних радова у складу са потребама и у заједничкој координацији са управом града Београда и другим јавним комуналним предузећима.

Уторак, 9. Јун 2020.

Градоначелник Радојичић: Градске службе су у приправности у случају нових падавина

Градске службе су у приправности, а екипе комуналних предузећа на терену, с обзиром на то да очекујемо нове падавине, истакао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић након редовног колегијума са сарадницима.

Због синоћног јаког невремена, као и најављених падавина, састанку су присуствовали и директори ЈВП „Београд воде” Дејан Ковачевић, ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић и ЈКП „Водовод и канализација” Драган Ђорђевић, као и начелник Управе за ванредне ситуације у Београду Раде Милошевић.

Градоначелник је истакао да је у оваквим ситуацијама важна сарадња грађана и комуналних служби, са циљем да овакве временске неприлике пребродимо без веће штете.

Више информација на линковима: https://www.beograd.rs/cir/ :

https://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1773709-vesic-posle-snaznog-nevremena-polako-se-normalizuje-situacija-u-beogradu/

https://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1773758-gradonacelnik-radojicic-gradske-sluzbe-su-u-pripravnosti-u-slucaju-novih-padavina/