Градоначелник Радојичић о будућим пројектима за Сопот

У склопу посете општини Сопот, градоначелник Београда Зоран Радојичић и председник ове општине Живорад Милосављевић обишли су и две локације где су у току важни инфраструктурни радови.

Како је градоначелник прецизирао, планирано је да се у току 2021. уреди и очисти десет километара река и бујичних токова, а укупна вредност радова је око 22 милиона динара.

Током поплава 2014. године схватили смо колико је важно превентивно деловати. Радове изводе ЈВП „Београдводе”, а циљ је да се очисте сви водотокови како би се спречило плављење у случају великих падавина – истакао је Радојичић.

Осим Сопотске реке, биће третирано још седам река и потока, односно укупно осам водотокова. Градоначелник је додао и да није било имовинских проблема јер су људи препознали значај овог пројекта.

Водимо рачуна о заједничком интересима јер су овакви пројекти битни за све – навео је Радојичић.

Милосављевић је додао да се сређивањем ових водотокова отвара могућност за даљу изградњу. Локација је веома близу центра, Град је прошле године завршио и паралелну саобраћајницу, тако да Општина планира насипање пута у дужини од једног километра, како би за грађане могло да се обезбеди и својеврсно шеталиште са садржајима.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*