Заменик градоначелника Горан Весић обишао Ресничко језеро

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је Ресничко језеро чије је преуређење почело данас постављањем понтона и изјавио да ће ово бити нова београдска атракција.

Он је најавио да ће се преуређивање овог језера одвијати у три фазе, прва подразумева изградњу понтона и паркинга за аутомобиле, друга фаза уређивање шеталишта, а трећа изградњу спортско-рекреативних садржаја.

– Циљ је да Ресничко језеро буде уређено као Ада Циганлија и буде место које ће посећивати сви Београђани – навео је Весић и захвалио Општини Раковица која је иницирала овај пројекат и у томе била веома упорна.

Догађају су присуствовали градски секретар за привреду Милинко Величковић, директор ЈВП „Београдводе” Дејан Ковачевић и председник општине Раковица Владан Коцић.

Према његовим речима, Град Београд овај пројекат реализује у сарадњи са Владом Републике Србије из средстава за развој туризма, која је омогућила куповину понтона, али и помаже у реализацији остатка пројекта.

– Уређење језера у Реснику показује да може много да се постигне добром сарадњом између Владе Републике Србије, Града Београда и Општине Раковица, као и да постоје многи скривени делови Београда који се још не користе, а представљају скривено природно благо – рекао је Весић и додао да ће због пандемије вируса корона и промењених навика грађана бити потребно више туристичких места у Београду и у његовој околини.

Заменик градоначелника је истакао да свака градска општина може и треба да има свој центар, као и спортске и туристичке садржаје, чиме би се побољшао квалитет живота грађана.