Весић: Град уводи ред на обалама, нови прописи за сплавове који се баве угоститељством

Град Београд ће ускоро завршити попис сплавова на којима се обавља угоститељска делатност и током пролећа израдити План о постављању плутајућих објеката којим ће бити дефинисане зоне у којима могу да се налазе, као и јасна правила према којима ће моћи да наставе да послују, најавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Попис ће до краја текућег месеца завршити ЈВП „Београдводе“ и тада ће почети израда Плана о постављању плутајућих објеката на територији Града Београда. План ће дефинисати одређене зоне, као и шта све може да се налази у оквиру тих зона, рецимо угоститељство или нека друга делатност. На основу тога ћемо најкасније до краја маја имати план на основу којег ћемо припремити нову Одлуку о постављању сплавова. Нова одлука ће дефинисати обавезе власника сплавова и обавезе Града. Власници сплавова ће имати обавезу да одржавају и чисте део приобаља који „заузимају“. Одлука ће бити донета у јуну и на тај начин ћемо дефинисати и локације на којима се могу налазити сплавови чија је делатност угоститељство. Такви објекти ће бити у зонама и имаће обавезу да Граду плаћају накнаду по квадратном метру.  Важно је нагласити да ће у ову проблематику бити уведене и институције које се баве урбанизмом, па ће сваки сплав морати да има и њихову сагласност, а не да сваки објекат изгледа онако како власник одлучи – рекао је Весић.

Опширније на линковима:

https://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1757572-vesic-grad-uvodi-red-na-obalama-novi-propisi-za-splavove-koji-se-bave-ugostiteljstvom/

https://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1757519-nikodijevic-uskoro-odluka-o-splavovima-na-teritoriji-grada-beograda/